Ziektebeelden

Astma

Astma, veel mensen komen in aanraking met deze ziekte. Wat is astma precies, wat zijn de symptomen van astma en welke behandeling bestaat er ? Het antwoord op deze vragen lees je hier.

COPD (of rokerslong)

COPD, het is een term die vaak opduikt, maar wat is van COPD nu de betekenis? COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. De term COPD omvat meerdere progressieve longziektes, waaronder chronische bronchitis en longemfyseem en uit zich voornamelijk door het bemoeilijken van de ademhaling. Al je vragen over COPD van de longen beantwoorden we hier.

Longkanker

Bij longkanker ontstaat er een kwaadaardig gezwel (=tumor) in het longweefsel of de luchtpijp. Doordat kwaadaardige cellen via het bloed en de lymfeklieren kunnen bewegen, kan longkanker zich ook naar andere organen verspreiden en uitzaaiingen (= metastasen) veroorzaken. Er bestaan verschillende soorten longkanker.

Er zijn twee hoofdsoorten longkanker: niet-kleincellige longkanker en kleincellige longkanker.

Slaapaandoeningen

In het slaapcentrum kan u terecht voor alle problemen die de slaap verstoren. Dit geldt niet alleen voor patiënten die lijden aan slapeloosheid,  maar ook voor mensen die ondanks een schijnbaar goede nachtrust, toch moe of slaperig zijn overdag.

Longfibrose

Longfibrose

Wat is een allergie?

Een allergie is een onnodige reactie van het immuunsysteem op allergenen. Die allergenen zijn lichaamsvreemde stoffen, zoals oa boom- of graspollen, allergenen afkomstig van dierenepitheel, huisstofmijt, wespen- of bijengif, medicatie of voeding. Zo’n reactie van het immuunsysteem kan zich uiten in verschillende vormen.